Sporvekselmotorer

For at en sporveksel skal fungere må man kunne bevege «tungene», det vil si de skinnestykkene på vekselen som er bevegelige. På en modelljernbane kan dette gjøres manuelt, eller ved hjelp av en motor. På DBB skal alle sporvekslere utstyres med motor. I tillegg blir alle motorene digitalisert.Det vil si at de får hver sin dekoder med en digital adresse, slik at de kan styres digitalt, feks med pcstyring eller med en håndkontroll, på samme måte som digitaliserte lokomotiver.

Blog Image

En manuell sporveksel i 1:1. Bildet er tatt på Sørumsand stasjon på Tertittbanen.

Før jeg kunne jobbe videre med sporvekslene, boret jeg hull til ledningene som skal gi strøm til skinnegangen. Siden jeg har isolerte skinneblokker må jeg sørge for at alle disse blir forsynt med strøm. Dermed blir det ganske mange hull som skal borres. Når det gjelder strøm til skinnegangen er regelen ganske enkelt at jo flere «matepunkter» man har på skinnegangen jo mer driftsikker blir banen.

Blog Image

Borring av hull for strømkabler til skinnegangen.

Jeg bestilte en økonomipakke med Tortoise-motorer fra Alvalia Modelljernbane. Disse motorene trekker lite strøm, og skifter stilling på sporvekselen på en sakte og naturtro måte.

Blog Image

Nyåpnet økonomipakke med sporvekslere fra Tortoise.

Tortoisemotorene monteres på undersiden av anlegget. Fra før har jeg borret hull under sporvekslene der styrepinnen fra motoren skal komme opp. Derfor kunne jeg nå montere motorene, og tre styrepinnen gjennom hullet, og feste den i sporvekselen.

Blog Image

Slik ser undersiden av modulkassene ut, med motorene montert. ledninger til motorene og skinnegangen er enda ikke kommet på plass.

Neste fase i arbeidet blir å koble strøm til sporvekslerene. I tillegg må det lages en god løsning for å styre disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *