Stasjonsbyggninger 2

Etter at godshuset var ferdig var det på tide å hive seg over selve stasjonsbygget. Siden jeg har fjernet påbygget måtte jeg tette igjen ett svært hull på den ene kortveggen. Dette gjorde jeg enkelt ved hjelp av en papp-plate og sparkel.

Først skar jeg til en pappplate, og festet den i hullet i veggen

Så sparklet jeg igjen hullet

Etter at jeg hadde sparklet og pusset veggen, malte jeg alle veggplatene på nytt. Jeg prikket på malingen med en pensel for å få det til å se mest mulig ut som murpuss.

Og slik såg stasjonsbygget ut under prøveoppsettingen.

Siden jeg har bygget om byggningene kunne jeg ikke bruke noe særlig av den orginale grunnplaten. jeg skar kun ut omrisset rett rundt husveggene, og limte dette på en isoporplate. Deretter kledde jeg resten inn med plater med trykk av beleggningsstein. Jeg sparklet skjøtene der det var nødvendig, som man kan se av bildet ovenfor.

Jeg malte tak, vinduskarmer og alle andre detaljer på stasjonsbygget før jeg satte alle delene sammen. Bygget har ett stillverksrom i første etasje med store vinduer. Dette innredet jeg med veggkulisse og andre detaljer.

Slik ser stasjonsbygget ut på nært hold.

Jeg kjøpte ett bolighus i samme stil som stasjonsbygget. Dette gjorde jeg ikke mer ut av enn å male alle delene før jeg satte det sammen. Det skal etter planen settes opp i umiddelbar nærhet til stasjonen.

Bolighuset som skal stå ved stasjonen

Slik ser stasjonsområdet ut med de første bygningene på plass. Plattformen foran stasjonbygget har fått på plass to lykter.

Etter at jeg fikk på plass bygningene laget jeg ferdig plattformen på spor 1. Den er bygget på samme måte som rampen som godshusets står på. Mellom spor 1 og 2 kommer det etter hvert en lavere plattform.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *