Langs plattformen

Arbeidet med å få på plass grønt og landskap fortsetter. Neste lille prosjekt er hjørnet mellom stasjonen og buss-stasjonen.

Bussholdeplassen er rett til venstre for bildeutsnittet ovenfor. Det første jeg gjorde her var å klippe til en mal i papir som viser området som skal få landskap.

Det skal være en gangvei fra stasjonen til bussstasjonen. Denne laget jeg med restene av brodsteinplatene jeg har brukt til plattformene.

Fra gangveien opp til plattformen som stasjonsbygget står på måtte det på plass en liten trapp. Denne laget jeg av styrenstrimler og plater med murtrykk. Veldig enkelt, men resultatet ble overaskende bra. Bildet er tatt før jeg har malt trappen.

For å jevne ut nivåforskjellen fra gateplan til plattformen skjærte jeg til en liten isoporbit, som jeg skrådde til, og limte oppå papirmalen.

Så smurte jeg inn hele isoporbiten med sparkel, som jeg malte brun mens den enda var fuktig. Nå skal dette stå og tørke skikkelig, før jeg fortsetter med å få litt grønnfarge på.

Jernbanetilsynet har kommet med pålegg om å sikre skinnegangen bedre fra veien som går parallelt med sporet inne på stasjonsområdet. Så da var det bare å fnne noe autovern fra Faller, gi det den rette fargen, «borre hull» med en spiker og få montert det opp.

Avansert borreutstyr tas i bruk for å sikre god støtte for stolpene på autovernet.

Hit, men ikke lengre. Nå er faren for sammenstøt mellom tog og bil betydelig redusert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *