Sporvekselsignaler

Små detaljer er helt vesentlige for å skape realisme på ett anlegg. En detalj jeg hele veien har planlagt å få på plass på DBB er sporvekselsignaler. Og da aller helst noen som er funksjonelle, det vil si at de skifter signalbilder når vekselen legges over.

Sporvekselsignalet viser hvilken vei sporvekselen ligger.

Det er overraskende dårlig utvalg av slike signaler fra de store produsentene. Jeg lette lenge på nett før jeg bestemte meg for å prøve BEMO sine. (Artikkelnummer 6521 000) Disse er både funksjonelle og rimelige. Man kan få en fem-pakning for under 10 €. I tillegg har de sveitsisk forbilde, slik at de passer helt perfekt inn på DBB sitt anlegg.

Jeg var spent på om jeg klarte å få dem til å fungere med mine roco-sporvekslere, da de er skreddersydde for BEMO sine egne sporvekslere. Til min store glede var det overraskende enkelt (noe som er uvanlig i mj-verden) å få dem til å fungere. Den eneste tilpassningen jeg gjorde var å bygge ett fundament av styren under dem. Dette var nødvendig for å få riktig vinkel på «staget» som går mellom selve vekselen og signalet.

Her ser man godt det ekstra fundamentet som måtte på plass under signalet for å få staget jevnt.

Og slik ser det da ut når sporrvekselen blir lagt over:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *