Trafikksikring på vei og bane

DBB har som en av sine verdier «sikkerhet først». Dette viser igjen i det daglige gjennom ett kontinuerlig forbedringsarbeid. Siste tiltak er å sette opp sikkerhetstegn, som tilsvarer det vi kaller orienteringsstolper på norsk jernbane.

Signalforskriften for sveitsisk jernbane bruker følgende signaler for å markere hvor langt fram mot en sporveksel togmateriell kan stå, uten å komme i konflikt med materiell som beveger seg på nabosporet. Enten en liggende sjakkmønstret plate, eller en rød «sopp». Og da er det jo egentlig ikke verre enn å finne noen småspiker med litt ovalt hode, male dem knallrøde og sette dem opp langs sporet.

Så da har vi sikret her…

her…

… og her.

Langs veien forbedres også sikkerheten. Fotgjengerovergang, skilt og veimarkeringer gjør livet tryggere for alle.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *