Fjell og skog del 2

Arbeidet med fjelltoppen har kommet videre.

Førrst litt ekstra sparkel der gipslaget ikke er tjukt nok.

Så er det fram med flat skrutrekker/meisel/kniv for å risse og skjære til formasjoner.

Etterpå maler jeg hele fjellet med tynn svart maling som jeg passer på trenger inn i alle hulrom. Jeg tørker lett over med ett papir. Så er det ny runde med lys grå maling i ulike sjatteringer. For hver runde lar jeg malingen være litt tørrere, og jeg presser ikke penselen inn i all furene. Til slutt en knusktørr pensel med hvitmaling som jeg «børster» over helt lett med, for å få fram granitteffekt.

Skogbunn lager jeg av en blanding av brun grus, grovt gress og «oppsop» av blader og lignende. Så er det å sprøyte alt godt og vått, og fram med «gressmaskinen». Fordi det er skogbunn lager jeg ikke så tykt gresslag her.

Jeg fortsetter med gress over fjellknausene. Det er spenennde å finne den rette balansen mellom fjell og gress.

Til slutt kommer trærne på plass. Noen av grantrærne har jeg dyppet i limvann og gitt en runde med gressmaskinen (!) for å få litt mer granbar-look.

Parallelt med fjellet har jeg bygget en kabelgate langs skinnegangen. Bildet forklarere egentlig alt, finn noe tynn papp, klipp opp og lim…

Slik ser fjellet ut nå, med og uten buss foran. Fortsatt skal ett par detaljer på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *